July 26, 2019

Bruiloft Peter en Suzanne

Een tijdje terug kreeg ik een telefoontje van Suzanne. Peter en Suzanne zijn familie van ons en ze waren verloofd. Ze wilden het vrij klein en intiem houden, maar het werd toch iets groter dan in eerste instantie bedacht. Suzanne vroeg mij of ik foto’s wilde maken op hun dag, zonder verplichtingen, want ik zou er ook bij zijn als gast met mijn eigen gezin. Daar werd ik heel enthousiast van, dus ik gaf aan dat graag te willen doen. Mijn eerste bruiloft stond eigenlijk gepland voor eind augustus, maar nu kan ik al wat ervaring op doen!
De weken daarna bereid ik me voor en lees ik veel over het fotograferen van bruiloften en doe ik een online workshop. Ik krijg er steeds meer zin in.

Dan is de dag daar: zaterdag 6 juli 2019. Ik begin de dag bij Peter en Suzanne thuis. Samen met hun twee dochters maken ze zich thuis klaar voor de grote dag. Er verzamelt zich wat familie beneden en dan komt Suzanne de trap afgelopen. Iedereen bekijkt het bruidspaar uitgebreid, er wordt wat bijgekletst en dan is het tijd om naar het stadhuis te vertrekken. Er staan allemaal buren buiten te wachten om ze uit te zwaaien en een mooie dag te wensen, zo leuk.

Bij het stadhuis in Haarlem verzamelt iedereen zich, ook de rest van de gasten komt daar heen. De ceremonie is mooi en heel liefdevol. Ze hebben hun eigen geloften. Peter heeft prachtige woorden voor zijn Suzanne en zij op haar beurt zingt een prachtig lied voor haar Peter, onder begeleiding van haar broer die gitaar speelt. Dan is het tijd voor het officiële gedeelte van de ceremonie.

Na de ceremonie is er een lunch met hele leuke toespraken van familie en vrienden, er wordt veel gelachen. Aan het eind van de middag duiken we snel nog even naar buiten om tussen de buien door wat mooie foto’s te maken van het bruidspaar en hun dochters.

Een prachtige en gezellige dag en ik vond het super bijzonder dat ik dit mocht vastleggen! Ik heb genoten!