August 12, 2019

Geboorte Jailey

Ik ken de mama van Jailey al een tijdje. We kennen elkaar van onze eerste zwangerschappen en kindjes en hebben nog regelmatig contact. Toen zij vertelde dat ze zwanger was van hun tweede kindje, dacht ik: ‘dit is misschien wel mijn kans om bij een bevalling van een bekende te mogen fotograferen, zal ik het gewoon vragen?’ Ze reageerde heel positief en enthousiast en ze vond het eigenlijk meteen goed. Ook haar man was positief. Ik was dolblij. Het zou nog maanden duren en ik was zelfs zelf ook nog in verwachting, maar eindelijk stond dan die eerste geboortereportage in mijn agenda.

De tijd die volgde spraken we elkaar met regelmaat en hield ze me op de hoogte van alle ontwikkelingen. Het werd duidelijk dat het een geplande keizersnede zou gaan worden. De datum werd gepland. Ik ging er vanuit dat ik niet bij de keizersnede aanwezig mocht zijn, zeker omdat ik nog geen ervaring heb met geboortefotografie. Tot mijn grote verbazing kreeg ik een appje dat de gynaecoloog toestemming had gegeven en ik er wel bij mocht zijn! Wow, ik was gelijk super enthousiast, maar vond het ook wel heel spannend.

Vrijdag 2 augustus was de dag dan aangebroken. Om 6.15 uur ben ik bij de ouders thuis, waar hun verhaal begint. Samen gaan we naar het ziekenhuis en begin ik alle momenten vast te leggen. Uiteindelijk ook de geboorte zelf. Wauw, wat een ervaring! Wat geweldig om bij te mogen zijn. Ik fotografeer in een roes, maar als ik papa zie stralen tijdens de controles bij de kinderarts en ik hem kan feliciteren, voel ik zóveel emoties. Ik denk dat ik op dat moment pas echt besef wat ik aan het doen ben en dat ik zojuist een kindje geboren heb zien worden. Ik kan niet met woorden omschrijven hoe bijzonder dit is en ik ben zo dankbaar dat ik dit mag doen.

Ik heb een slideshow gemaakt met foto’s en videobeelden van deze prachtige dag. Ik kan allemaal foto’s delen in deze blog, maar zo’n video brengt de dag toch echt wel weer even tot leven. Kijken jullie mee?